LABORATORY OF MEN

7 Sins - Escape room

7 Sins is een Immersive Theater Experience gecorpoduceerd door HELDEN inc. En Danstheater AYA

Charlie Duran heeft met bloed zweet en tranen een ervaring gemaakt waarin een escape room wordt gecombineerd met een dansvoorstelling. "Het unieke aan deze ervaring" zegt Charlie "is dat je niet alleen door het halen van de escape room een beloningsgevoel hebt, maar ook tijdens de game wordt beloond met stukjes hoogwaardige hiphop".

De voorstelling van Charlie is reactie op zijn tijd als professioneel danser waarin hij veel in half lege zalen stond. ‘Blijkbaar wil het publiek niet meer naar het theater toe, maar interactieve spelomgevingen worden steeds populairder, tijd dus om ons aan te passen’ zegt Charlie.

In deze eerste immersion heeft Charlie de inspiratie gehaald uit zijn opvoeding, de normen en waarden die hij eruit mee heeft gekregen. Maar vooral ook wat er zou gebeuren als hij al deze normen en waarden overboord zou gooien.

Verhaal
Professor Daya is gefascineerd door de zeven zondes. Zo gefascineerd dat ze in haar kille laboratorium twee criminele testobjecten heeft opgesloten en blootstelt aan hun meest verleidelijke zondes. 

Om de agressie van de testobjecten te bedwingen, wordt om de paar minuten hun geheugen gewist met een gecontroleerde dosering geheugen gas.  

Maar tijdens een mislukt experiment heeft de professor per ongeluk zichzelf blootgesteld aan het gas, waardoor ze de werking van de machine is vergeten. 

Help Professor Daya de machine weer aan te krijgen, en doe het snel. Want de testobjecten beginnen hun geheugen weer terug te krijgen, en daarmee hun afschuwelijke criminele gewoontes

Recensies
‘Het is echt pionierswerk wat Duran doet: het is geen sinecure om interactiviteit en de meer traditionele geneugten van passief toeschouwerschap op een bevredigende manier met elkaar te verbinden. Laboratory of Men slaagt daar echter uitstekend in en is onmisbaar voor iedereen die zich voor nieuwe kunstvormen interesseert.’ - THEATERKRANT

'Een van de verrassendste voorstellingen van Fringe is Laboratory of Men van Charlie Duraneen spannende crossover tussen escape room en dansperformance. Het is knap hoe de dans daadwerkelijk interacteert met het ontsnappingsspel. Deze voorstelling is echt spannend, en bovendien een toegankelijke kennismaking met dansperformance.' - HET PAROOL